Verslag van de beklimming en filmpje

Schermafbeelding 2016-05-21 om 14.02.57Het Laatste Nieuws pakt uit met een artikel over onze klimmers. Wie te laat in de krantwinkel is kan het hier nalezen. Wij ontvingen vandaag ook een verslag met video van Rudi zelf waaruit blijkt dat het bereiken van de top niet zo vanzelfsprekend was.

Na een moeizame start van kamp 3 naar kamp 4 met windsnelheden waarvan je omver geblazen werd en elk stukje blote huid met vrieswonden betaald werd, komen we aan op kamp 4.

Samen egaliseren we een plaats voor de tent, het waait nog steeds enorm. We ontplooiden de tent, onmiddellijk breekt er een tentstok waardoor het zeil meer wind vangt en de tent vloog door de lucht. Weg, foetsie!

De tweede tent lukte wel en daar konden we in schuilen. Naarmate de dag vorderde, zwakte ook de wind af. Om 18u besloten de sherpa’s met z’n allen om die dag geen toppoging meer te doen, het was genoeg geweest.

De volgende dag zijn we dan vertrokken om 19u, de Indiërs op kop waardoor het tempo zeer laag lag. Zodra de mogelijkheid zich voordeed ben ik deze groep voorbij gestoken en kon ik mijn eigen tempo aannemen.

Ik bereikte de top op het moment van de zonsopgang. De batterij van mijn fototoestel en camera weigerden dienst. Enkel de go pro waar ik de batterij uitgenomen had en op mijn lichaam heb gedragen, werkte nog.

De afdaling was nog een helse karwij aangezien er nog een massa mensen naar boven kwam en ik deze met de nodige risico’s moest passeren daar er maar een enkel touw beschikbaar was. Op 18 mei 2016 om 18 uur vertrokken in kamp 4 en op 19 mei om 12 uur was ik terug in kamp 2. Moe maar voldaan!

Ik werd door de crew van kamp 2 hartelijk ontvangen en ben blij voor ons drieën dat onze expeditie geslaagd is. Nu was het nog enkel de Khumbu ijsval veilig doorkomen waar beneden mijn vrienden mij opwachten.

Het was een blij maar emotioneel weerzien wat we ’s avonds hebben afgerond met een welverdiend glaasje khukri rhum. Hasta la vista!

Tijdens de topbeklimming van Rudi hebben Ludo en Urbain de Kongma La pass beklommen. De derde pas van de drie passes trek. We worden nog getrakteerd op een filmpje van Rudi gemaakt op de top van Mount Everest. Het is dan wel zeer kort maar niettemin een indrukwekkend beeld.

Advertenties

3 gedachtes over “Verslag van de beklimming en filmpje

  1. Nogmaals Dikke Proficiat Rudi ,Urbain & Ludo. Het zal aflikken zijn nu richting huis.
    Nog in euforie van de geslaagde beklimming wordt door het droeve nieuws van verongelukte klimmers nog duidelijker welk huzarenstukje is uitgevoerd door jullie. ” TOP prestatie “

  2. Super gedaan jongens ik vind jullie prestatie over geweldig trots om Belg te zijn , geniet ervan en zei voorzichtig , grtj Luc. En Rudy je ziet waar die chacha goed voor is hè 😉👍👍👍👍.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s